21.09 – Adunare Generala

21.09 – Adunare Generala

21 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Asociația Consultanților în Afaceri.

💡Președintele actual al Asociației, Anatol Palade, a prezentat raportul de activitate pentru ultimii doi ani, inclusiv rezultatele preliminare ale implementării proiectului BusinessUP de acordare a consultanței IMM-urilor aflate în dificultate din cauza crizei pandemice.

💡Un aspect important discutat și aprobat la ședință a fost modificarea statutului Asociației, conform legislației în vigoare.
Astfel, începând cu ziua de mâine membri ai Asociației pot deveni atât consultanți persoane fizice cât și persoane juridice, companii ce oferă consultanță în afaceri și management.

💡Totodată, s-a decis modificarea denumirii, denumirea aprobată fiind “Asociația Consultanților în Afaceri și Management din Republica Moldova”, abreviat ACAM.

💡A fost ales noul Consiliu al Asociației, pe un mandat de 4 ani, format din 7 membri reprezentanți de companii și consultanți individuali:
Anatol Palade (Proconsulting SRL), Dumitru Slonovschi (Magenta Consulting SRL), Georgeta MincuMariana RadovAndrei Crigan (Export Partners SRL), Ala Oberst, Mihaela Negru.

💡Au fost discutate principalele direcții de dezvoltare a Asociației pentru următorii 4 ani:
🔍 Elaborarea standardului profesional de consultanță în afaceri și management
🔍 Lobby&Advocacy privind reglementarea și impozitarea activității companiilor de consultanță
🔍 Promovarea și asigurarea vizibilității consultanților pe plan național și internațional
🔍 Dezvoltarea de parteneriate, atragerea de fonduri și implementarea proiectelor pentru dezvoltarea sectorului de consultanță
🔍Aderarea Asociației în calitate de membru la organizații profesionale internaționale ICMCI, FEACO.

În continuare, ACAM își propune anual să studieze piața de consultanță.

💡@Mariana Radov a prezentat conceptul studiului sectorului serviciilor de consultanță în afaceri și management în Moldova pentru a fi elaborat de Asociație cu scopul de a definitiva cererea și oferta, oportunitățile și trendurile serviciilor de consultanță în Moldova.

💡Suntem deja 22 de membri și invităm noi companii să adere la “Asociația Consultanților în Afaceri și Management din Republica Moldova” pentru a dezvolta împreună sectorul de consultanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *